.

31.03.2009.

OBAVIJEST 31/04... I TO DOBRA :)

Pozdrav svim članovima, simpatizerima, prijateljima i onima koji će to tek biti... Desilo se štošta od zadnjeg posta, pa smo upravo odaslali Saopštenje za medije, a evo sad ga objavljujemo u cjelosti i ovdje, transparentno i otvoreno :) Samo jedna napomena - oficijelni web site je u procesu izrade i biće dignut za najdalje mjesec dana, ali ostaćemo mi i ovdje... Dakle, Obavijest:

Nakon višemjesečnih priprema i mnogo uloženog truda ka ostvarivanju saradnje sa instancama vlasti i pravnim subjektima, Udruženje građana Giro di Sarajevo sa zadovoljstvom objavljuje početak kooperacije na nekoliko nivoa.

Ono što je osnovni cilj UG Giro di Sarajevo – izgradnja profesionalne infrastrukture koja bi omogućila svim građanima Sarajeva normalno bavljenje biciklizmom, bilo kao sportom, rekreacijom ili alternativnim vidom prijevoza, počinje dobijati pozitivan odziv od strane onih kojima smo se obratili 20. jula prošle godine, na utrci Giro di Sarajevo. Nakon sastanka sa nadležnim osobama iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, prije svega g-đom Almom Zilić i g-dinom Adnanom Alikadićem, izražavamo posebno zadovoljstvo Elaboratom mreže biciklističkih staza na području Kantona Sarajevo, koji nam je predočen na pomenutom sastanku i koji daje nadu da se stvari kreću naprijed, sa mrtve tačke na kojoj smo bili još prije pola godine. Elaborat je vrlo koncizno i obimno urađen, i trebaće vremena da se analiziraju svi detalji istog i uzmu u razmatranje. UG Giro di Sarajevo je dobilo jedan primjerak elaborata i trenutno se vrši analiza pisanog dijela i ucrtanih ruta na mapama.

Ali, više od zadovoljstva koje izražavamo prema samom elaboratu, više nas raduje činjenica da je Direkcija za ceste spremna na suradnju sa UG Giro di Sarajevo, gdje ćemo im mi na konkretnim primjerima i sugestijama pomoći unaprijeđenju elaborata i implementaciji samog projekta. Ovo dokazuje da naš rad, još i prije nego smo djelovali kao udruženje, dao pozitivne rezultate i da smo uspjeli pokazati i vlastima ali prije svega građanima, da ako se pokrenemo i uradimo nešto samostalno, u okviru zakonskih regulativa, to može donijeti mnogo veće rezultate u budućnosti.

UG Giro di Sarajevo iskorištava priliku i da s ponosom objavi nastavak saradnje sa kompanijom Mercator BH, koja je na današnjoj press konferenciji našem udruženju zvanično uručila donaciju u iznosu od 5,000 KM u cilju realizacije naših budućih projekata. Ovo je odličan pokazatelj kako jedna komercijalna kompanija prepoznaje kvalitet naših projekata i značaj našeg rada u zajednici, gdje su od 600 pristiglih aplikacija, odabrali njih pet za sponzorstvo i donacije, između kojih se našlo i naše udruženje i koje je u suštini jedina neprofitna organizacija koja je dobila sredstva. U okviru naših dugoročnih i kratkoročnih planova, ova sredstva će biti implementirana u svrhu profesionalnog funkcionisanja udruženja kao i u naše već osmišljene projekte, između kojih se izdvaja trka Giro di Sarajevo 2, koja bi se trebala održati krajem jula u Sarajevu. Prije te trke, sa zadovoljstvom možemo reći i da ćemo organizirati i trku radnog naziva Giro Bambino, za djecu uzrasta do 12 godina, uz mnoštvo poklona i dobre zabave za najmlađe – ono što smo im ostali dužni od prošle godine.

Hvala na saradnji.

Predsjednik udruženja građana Giro di Sarajevo

Nisad Selimović

<< 03/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
25446

Powered by Blogger.ba

KONTAKT