.

03.06.2009.

OBAVIJEST - GIRO BAMBINO

Udruženje građana za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo, u okviru svojih redovnih godišnjih aktivnosti i kao logičan slijed nakon vrlo uspješnih prošlogodišnjih projekata, nastavlja sa promoviranjem biciklizma kao sporta, rekreacije i vida alternativnog prijevoza u gradu Sarajevu.

U skladu s tim, a i obećanjem koje smo dali prošle godine, UG Giro di Sarajevo najavljuje održavanje rekreativne, netakmičarske biciklističke trke za djecu do 12 godina starosti pod nazivom Giro Bambino. Trka će se održati u Vilsonovom šetalištu 28. juna 2009. godine (nedjelja), sa početkom u 17:00 sati.

Učešće na trci je potpuno besplatno i nisu potrebne prethodne prijave, sem evidencije na samom startu. Sva djeca koja imaju biciklo i manje od 12 godina, slobodna su učestvovati na trci. Zaštitna oprema je neophodna, i jedna količina opreme je obezbijeđena za djecu koja ne posjeduju istu. Zahvaljujući našim sponzorima, firmama Mercator, Matis i Unilab, za sve učesnike biće obezbijeđena okrijepa u vidu hrane, pića i slatkiša, a za najsretnije su obezbijeđene i vrijedne nagrade. Trka NIJE takmičarskog karaktera, i neće biti klasičnog utrkivanja.

Za sigurnost na ruti pobrinuće se OStim UG Giro di Sarajevo, startno-ciljni prostor obezbijediće naši volonteri, dok će vanjsko osiguranje samog događaja obezbijediti policija. Na ruti će biti prisutna i ekipa hitne pomoći. Na samoj ruti biće dopušten pristup samo djeci-učesnicima, te jednom roditelju za mlađu djecu. Iz sigurnosnih razloga, ruta (kolovoz) biće fizički odvojena od pješačkog dijela (trotoara), bez obzira što je u pitanju nedjelja i što se po zakonu pješaci smiju kretati po kolovozu.

UG Giro di Sarajevo ustrajava na svojim ciljevima, a to je povećanje biciklističke kulture u Sarajevu, i inicijativa ka izgradnji profesionalne infrastrukture za bavljene biciklizmom unutar urbane gradske sredine. Upravo zato smo mišljenja da najmlađi biciklisti našeg grada treba da daju klasičan primjer koliko beneficija nosi biciklizam svojim starijim sugrađanima, i da svojim vedrim duhom pokažu da je biciklizam put u ljepšu budućnost. Oni zaslužuju vlastitu trku, i UG Giro di Sarajevo je ponosno što im istu može obezbijediti pod profesionalnim uslovima.

Hvala na podršci.

Sve dalje informacije pratite na: www.girodisarajevo.ba http://girodisarajevo.blogger.ba

<< 06/2009 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
25446

Powered by Blogger.ba

KONTAKT