beats by dre cheap

MERCATOR TOUR

[img]http://img32.picoodle.com/data/img32/3/9/22/f_logowidetwom_b8d089a.jpg[/img]

OBAVIJEST ZA MEDIJE 22. septembar 2008.

Slijedeći uspjeh u organizaciji I realizaciji najmasovnije rekreativne biciklističke utrke održane u Sarajevu u julu mjesecu, neformalno udruženje građana Giro di Sarajevo nastavlja dalje sa svojim aktivnostima. Projekat “Hoću stazu. Svoju stazu.” naišao je na polovičan odziv u odgovornim instancama vlasti, I trenutno su u pripremi naredni koraci koje ćemo preuzeti u najskorije vrijeme.

U svrhu promocije vlastitih cljeva I podrške afirmativnim projektima vezanim za biciklizam, Giro di Sarajevo aktivno se uključio u pripremu I realizaciju rekreativne biciklističke vožnje Mercator Tour, koja bi se trebala održati u nedjelju, 28. septembra na potezu između Mercator centara Dobrinja I Socijalno. Start je predviđen za 15:00 sati ispred Mercator centra u Dobrinji. Ruta je dužine 6,5km a tempo vožnje će biti 10km/h. Djeci do 12 godina je dozvoljeno učešće ali u pratnji roditelja.

Giro di Sarajevo u ovom projektu učestvuje sa već stečenim znanjem I iskustvom u organizaciji, te angažmanom na obezbjeđenju same rute, kao što je to bio slučaj I sa utrkom Giro di Sarajevo. Odgovorni ljudi iz kompanije Mercator su prepoznali dugoročni značaj naših projekata ali I profesionalizam s kojim smo uspješno realizirali prvu utrku Giro di Sarajevo, I zahvaljujući tim referencama, došlo je do saradnje na obostranu korist, zbog koje udruženje Giro di Sarajevo izražava zadovoljstvo.

Ovim putem pozivamo sve bicikliste I one koji vole biciklizam I dobro druženje da uzmu učešća u ovoj rekreativnoj vožnji, da podrže naša nastojanja da poboljšamo uslove za biciklizam u našem gradu I da uživaju još jednom sa nama u ‘pedalanju’ ulicama grada.

Iskorištavamo priliku I da najavimo formiranje Udruženja građana Giro di Sarajevo, u koje će se moći učlaniti svako I tako aktivno djelovati na realizaciji naših zajedničkih ciljeva. Pripreme su privedene kraju I do kraja godine Udruženje bi trebalo početi sa radom.

Srdačan pozdrav!

Giro di Sarajevo
http://girodisarajevo.blogger.ba
22/09/2008 15:55